Mehmet Emin Er Hocaefendi Hakk’a yürüdü
İslam alimlerinden Seyda Mehmet Emin Er Hocaefendi, tedavi gördüğü Dikmen’deki Türkiye Diyanet Vakfı Özel 29 Mayıs Hastanesi’nde ebediyete intikal etti.
Mehmet Emin Er Hocaefendi için Hacı Bayram Camisi’nde cenaze töreni düzenlendi. Mehmet Emin Er Hocaefendi’nin cenazesi Cuma namazı öncesinde ailesi ve talebeleri tarafından Hacı Bayram Camisi’ne getirildi.
Aile adına Er’in oğulları Mehmet Er Hocaefendi , Halil İbrahim Er ve torunu Abdulhamit Gül taziyeleri kabul etti.
Cenaze namazını Mehmet Emin Er Hocaefendi’nin öğrencisi de olan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez kıldırdı.
Görmez, namazın ardından “ilimle yükselmiş, yücelmiş 100 yıllık ulu bir ilim çınarının” hayatını kaybettiğini belirterek, “Bugün dünyamız büyük bir insanı, büyük bir alimi, zahidi, büyük salih bir insanı kaybetti. Bugün İslam alemi ulu bir ilim çınarını, yüzlerce talebe yetiştirmiş, eser vermiş çok saygıdeğer hocaefendisini kaybetmiştir. Aslında onun kazandığını, bizim kaybettiğimizi biliyoruz” dedi..
Mehmet Emin Er Hocaefendi’nin hem baba dostu hem de 11 yaşından itibaren hocası olduğunu anlatan Görmez, cemaatten Er için helallik istedikten sonra, “Cenab-ı Hakk, bu milleti, bütün alemi ve İslamı, alimsiz kılmasın, evlatlarımızdan nice salih ve alim insanlar lütfetsin” diye dua etti.
Namazın ardından Mehmet Emin Er Hocaefendi, tekbirlerle cenaze arabasına taşındı. Mehmet Emin Er Hocaefendi, ikindi namazının ardından Gaziantep Mehmet Nuri Paşa Camisi haziresine defnedilecek.
İslam’a adanmış bir ömür
Mehmet Emin Er Hocaefendi, Diyarbakır’ın Külüyan Köyü’nde doğdu. Gaziantep, Adana, İstanbul ve Bursa’da dönemin İslam alimlerinden dersler alan Er, tahsil için Suriye’ye de gitti.
İslami eğitimde takip edilen usül gereği Sarf ilmiyle öğrenimine başlayan Mehmet Emin Er Hocaefendi, nahv, mantık, vad, isti’are, edebü’l-bahs ve’l-münazara, beyan, mea’ni, bedi, usülu’d-din, usulu’l-fıkıh ve kelam ilimleri tahsil etti.
İlim tahsilinden sonra hayatı boyunca ders verme, imamlık, vaizlik, tebliğ ve İslam’a davet gibi hizmetlerle meşgul oldu.
Mekan-ı Cennet, Makamı Âl-i Ola… İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi râciûn