Leyle-i Kadir Mübarek Olsun

A+
A-

Rahmet ve mağfiret ayı Ramazanın son günlerine ulaşmış bulunuyoruz.

Kadir Gecesi; beşer tarihinin en önemli hadisesi olan Kur’ân-ı Kerîm’in inmeye başladığı ve Yüce Allah’ın, hakkında müstakil bir sure gönderdiği müstesnâ bir gecedir. Aynı adı taşıyan sûrede Yüce Allah şöyle buyurmaktadır:

“Doğrusu, biz Kur’an’ı Kadir Gecesi’nde indirdik. Kadir Gecesi’nin ne olduğunu sen ne bileceksin! Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve Cebrail O gece, Rablerinin izniyle her türlü iş için iner de inerler. O gece, tan yerinin ağarmasına kadar süren bir esenliktir.”

Kur’an-ı Kerimin bu mübarek gecede indirilmiş olması, Kadir Gecesinin önemine ayrı bir anlam ve değer katmaktadır. Zira Kur’ân, insanın yalnız Allah’a kulluk ve itaatte bulunması gerektiğini ifade ederek onun ne kadar şerefli bir varlık olduğunu belirtir. Fert, aile, millet ve tüm insanlık olarak mutlu ve huzurlu olmanın yollarını gösterir. Çalışmanın, helalinden kazanmanın ve başarılı olmanın gereğini ve önemini vurgular. İnsanlığın dürüstlük saygı ve hakkaniyet gibi yüce değerleri gaye edinmesini ister. Birey ve toplum olarak sorumluluklarımızı bildirir.

Kuran’ı Kerim, insanın dünya ve ahiret mutluluğunu sağlamayı hedefler, aklımızı ve gönül dünyamızı aydınlatır, manevî varlığımızı karartan her türlü kötülük ve olumsuzluktan bizleri arındırır, ahlâkî değerlere yöneltir ve huzurlu bir ruh yapısına ulaştırır. Kur’an’ın öngördüğü ilke ve prensiplerin özünde aydınlık bir ruh, huzur dolu bir kalp, sevgi, saygı, hoşgörü, kardeşlik, dayanışma, adalet, dostluk, ilim, irfan, ahlâk ve erdemlilik vardır.

Ramazan Ayı’nın manevi ikliminde bir ay süren feyizli ve yoğun ibadetlerimizin, ruhumuz üzerindeki tesirlerini yakından hissedebilmek, yeni manevi hamlelere ve nefsi mücadelelere hazırlanabilmek için, bu gece büyük bir fırsattır.

Bu nedenle bin aydan daha hayırlı olduğu müjdelenen, dolayısıyla yaklaşık 80 küsur yıllık bir insan ömrüne bedel olan bu geceden gerektiği şekilde istifade etmeliyiz.

İşlediğimiz günahlardan pişmanlık duyarak bunları bir daha işlememeye söz vermeliyiz.

Kendimiz, ailemiz ve milletimiz için dua etmeliyiz, bu geceyi güzelce ihya etmeliyiz.

Rasul-i Ekrem Efendimiz, Ramazan-ı şerifin son on gününün gecelerinde, kendilerini daha çok ibadete verirlerdi. Ve bu mübarek gece ile ilgili olarak, “Kim inanarak ve sevabını Yüce Allah’tan umarak Kadir Gecesi’ni ihya ederse onun geçmiş günahları bağışlanır” buyurmuş ve bu gece, “Allah’ım! Sen affedicisin, affetmeyi seversin, beni de affet” diye dua etmemizi tavsiye etmiştir.

Allah’ım! Peygamber Efendimiz Hazret-i Muhammed Mustafâ (s.a.v.)’ya ve âline salât ve selâm eyle. Başımızda bir musibet var, evlerimize kapandık. Hani Efendimizin (S.A.V.) hicret esnasında mağaraya sığındığı gibi. Endişe içindeyiz, Resulün ve dostuna verdiğin sükuneti bize de lutfet. “La tahzen: Üzülme” sırrına erelim. Biz üzerimize düşeni yapıp tedbirimizi alıyoruz, Sen de yardımını üzerimizden esirgeme. Bizimle beraber olduğunu, bir an olsun gaflette kalıp kalbimizden çıkmasına müsaade etme. Bizleri şefkatinle, rahmetinle kuşat. Hafiz ism-i şerifinle bizleri muhafaza eyle. Şafi ism-i şerifinle tüm insanlara şifa lutfet. Muafi ism-i şerifinle maddi ve manevi dertlerimizi giderip afiyet ve mutluluk bahşet, üzerimizdeki belâ ve musibeti def et, bütün hastalıklara, dertlere afiyetler ihsan et.

Semazen.net olarak Kadir Gecenizi tebrik eder. Yüce Yaratıcımızdan bu mübarek günlerin ve bu gecenin hayırlara vesile olmasını dileriz.

Allahümme inneke afüvvün kerîmün tuhibbül afve fa’fü anni.

(Allah’ım sen affedicisin, affı seversin, beni affeyle.)

Vakti Şerif, ahir ve akıbet hayrola,

Leyle-i Kâdir mübarek ola,

Kadrimiz âlî ola,

Hayrlar feth ola, şerler def ola,

Allahu azimüşşanın ismi şerifi ile kalblerimiz pürnur ola,

demler safalar müjdat ola,

dem Hazreti Mevlana, sırr-ı Cenab-ı Şemsi Tebrizi,

Kerem-i İmam-ı Ali ve Şefaatin Muhammedin Nebî,

Hû diyelim Hûûû…

kadir_gecesi_20071007162138