Diyar-ı Aşk

Diyar-ı Aşk
Diyar-ı Aşk
Yazar: Melâhat Kıyak Ürkmez
Yayınevi: Nüve Kültür Merkezi

Arka Kapak…

“Melâhat Ürkmez Hanımefendi Şems-i Tebrizî ve Mevlâna ile ilgili yazdığı bu romanında bazı yanlı bilim adamlarının düştüğü hataya düşmemiş ve olaylara objektif olarak yaklaşmaya çalışmıştır.”

Dr. Nuri ŞİMŞEKLER

Selçuk Üniversitesi Mevlâna Araştırmaları Enstitüsü Müdürü

“Yapıtta esen Derrida rüzgârı, eseri benzersiz kılan bir ufku müjdelemektedir. Bu kitaptaki didaktik öğeler o kadar spontan ki, kitabın bütününü kapsayan o lirik coşkuyu öldürmek ya da gölgelemek şöyle dursun tam tersine çok farklı bir damardan gelerek besliyor. Yazar bunu ustaca kullanmış. İmgeler son derece canlı. Modernitenin ve postmodernitenin tam da aradığı imgeler… Metaforları titizlik, dikkat ve dozunda kullanmış. Romanda metinden birdenbire elini nasıl çekeceğini ya da yapıtın önünden yürümeyeceği anları iyi hesap etmiş. Tam da burada, Metne, bizzat Şems ve Mevlâna doğrudan giriyorlar. Karşımızda bütün heybetiyle Şems var. Bundan sonra yazar kalemi tekrar eline aldığında Mevlâna’nın bıraktığı heybet yazarın elinde dehşet bir üsluba dönüşüyor.”

Ali Uğur GÜNDEM

Avukat – Yazar

“Sevgili Melâhat Ürkmez Hanımefendi’nin büyük bir gayret, azâmi dikkat ve hassasiyetle bir araya getirdiği ‘Diyâr-ı Aşk’ isimli eseri, aşk-u muhabbetin çok değerli seçkin örneklerinden biridir.”

H.Nur ARTIRAN

Şefik Can Uluslararası Mevlânâ Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı

“İnsan-ı kâmilleri anlatırken bazısı ilmel yakîn bazısı aynel yakîn seviyesinde onların hakikatini açıklar. Bu kitap Şems’i öğrenerek bilenlerin kitabıdır. Bu yüzden yazılmış birçok ilmî eserden çok daha kıymetlidir. Hz. Mevlâna’nın anlaşılması, bilinmesi, Hz. Şems’in böyle anlatıldığı kitaplarda görülmesiyle mümkündür.”

Cemalnur SARGUT

TÜRK Kadınları Kültür Derneği İstanbul Şubesi Başkanı

“Melâhat Ürkmez Hanımefendi’nin toplumumuza kazandırdığı bu büyük eserinde, “Bir” olmuş iki can olan, Mevlâna ve Şems’in, O en büyük “BİR”e doğru nasıl yol aldıklarını gözlemleyecek, adeta o anları yaşadığınızı hissedeceksiniz.”

Prof. Dr. Şükrü ÖZER

Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Genel Cerrahi A.B.D. Öğretim Üyesi