BİR MÜFTERİ ÖLDÜ DEDİLER
BİR MÜFTERİ ÖLDÜ DEDİLER
Aslında anılmaması gereken bir isim, ancak ortaya attığı iftiraları kendi paralelindeki yandaşları tarafından köpürtülerek anlatıldığı için uyarı olur mu düşüncesiyle yazmayı uygun buldum.
Mevlana, 13 Asırda yaşamış, yani çağımızdan tam 800 yıl önce. Ancak adam bugün oturduğu yerden ona akla hayale gelmedik iftiralarda bulunuyor. Şimdi sormak lazım, “Sen onun hangi gününde beraber oldun ki, ya da sana o çirkin fiille mi bulundu ki, ona sapkınlık eğilimini yamıyorsun?” Geçelim bunu. Mevlana “Ben Türküm” diyor. Sen neye dayanarak “Hayır sen Türk olamazsın!”itirazında bulunuyorsun? E Peki, ne olacak? Ha kullandığı dil Farsça; ‘ o zaman eserin Farsça olduğuna göre, sen Acem sülalesindensin’, demeye getiriyor. Zaten İranlıların bütün yayınlarında iddiası da bu değil mi? Hani kendi de Vanlı gösterilmesine rağmen, İran kökenli bir aileye mensup ya, böylece ülkesine hizmet etmiş olacak. Bakın, o yıllarda merhum Kaşgarlı Mahmut Türkçenin gücünü ispat için yollara düşmüş, 10 bin Km. yol kat ederek ancak toplayabildiği 7 bin küsur kelimeyle “Divan-ı Lügat-Türk”ü oluşturabilmiş. Bununla mı yüz binlerce kelimeyi kullandığı Mesnevisini ve diğer kitaplarını yazacaktı Mevlana? Bu, cehaletin ötesinde saf toplumu kandırmaya yönelik şeytanca bir saptırmadır.
13 Yüzyıl, Babailerin tahrikleriyle Türkmenlerin başkaldırdığı bir dönemdir: Herkes obasını öne çıkarmak istiyor. Selçuklu devleti bunlarla mücadele etmiş. Bunlara desteği veren de Moğollar. Büyük Selçuklu Sultanı Alaeddin Keykubat’ın zehirlettirilip öldürülmesinden sonra, Moğollar Anadolu’yu işgal ettiler. Erzurum, Erzincan, Sivas, Kayseri ve Konya’yı yakıp yıkarak, on binlerce insanımızı katledip bu şehirleri harabeye çevirdiler. Medresesinde dersleri ve irşadıyla uğraşan Mevlana, talebelerinin ellerine kılıç vererek bunlara karşı ölüme mi sürükleyecekti? Böyle bir vahim hatayı yapmadığı için “Moğol Ajanı”, öyle mi? Hadi oradan cahil ve müfteri yaratık. Tarihçi Murat Bardakçı kitaplarını satın almış, sonra parçalayıp çöpe atmış, senin kaliten budur işte. Öldün, iftiralarınla gömüldün. Bak, ajanlık yapmak için köleliğine soyunduğun İranlılar bile sana sahip çıkmadı. Hesabını orada vereceksin.