”750. Vuslat Yılında Hz. Mevlana” sergisi

A+
A-

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla ”750. Vuslat Yılında Hz. Mevlana” sergisi 24 Ocak 2024 tarihinde İstanbul’da Türk ve İslam Eserleri Müzesi’nde sergilenecek.

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla 24 Ocak’ta Türk ve İslam Eserleri Müzesi’nde Türkiye’nin önemli müzelerinden, nadide eserlerin gösterileceği dikkat çekici bir sergi düzenleniyor. Ülkemizin önde gelen müzelerinden Mevlana, Türk ve İslam Eserleri, Galata Mevlevihanesi, Sakıp Sabancı, Sadberk Hanım ve Resim ve Heykel Müzeleri’nin envanterindeki nadide eserlerden hazırladığı “750. Vuslat Yılında Hz. Mevlânâ” sergisi,  İstanbul Fatih’te Türk ve İslam Eserleri Müzesinde 24 Ocak saat 16:00 da Vuslat ikliminin kapılarını aralıyor.

Sergi kapsamında aynı gün saat 17:00 de Dinle Neyden adı altında bir panel düzenlenecek. Coşkun Yılmaz yöneteceği panele Prof. (hc) Uğur Derman Prof. Dr. Mahmud Erol Kılıç ve Prof. Dr. Safi Arpaguş konuşmacı olarak katılacak.

 

SERGİ VE PANEL BİLGİLERİ

Açılış: 24 Ocak Çarşamba

Saat: 16:00

Panel: 17:00

Yer: Türk ve İslam Eserleri Müzesi Fatih/İstanbul