Duvar kaplama panelleri

A+
A-

Evinizi Güzelleştirecek Birbirinden Şık Duvar Paneli Modelleri

Duvar kaplaması, sade bir odaya etkileyici stil ve doku eklemenin veya duvarlardaki kusurları gizlemenin ideal yoludur. Duvar kaplaması, duvar kaplamasında kullanılanmalzemeler ve duvar kaplamasının maliyeti hakkında bilmeniz gerekenler…

Duvar Panelleri Nedir?

Genel olarak duvar panelleri, taş duvarlar ile oda arasındayalıtım olarak kullanılmıştır. Günümüzde, bir odaya estetik bir çekicilik katmak için duvar panelleri kurulmaktadır. Duvar kaplama panelleri tüm çekiciliğinin yanı sıra, duvarın hasar görmesini de önler, göze hoş görünmeyen elektrik kablolarını gizler ve yapısal destek sağlar. Duvar kaplaması iki şekilde kurulabilir;

Düz, pürüzsüz duvar yüzeyleri ve hafif paneller için,panelleri duvara vidalama yöntemi geçerlidir.
İkinci bir yöntem olarak, duvara metal bir ızgara çerçeve monte etmek ve ardından panelleri ızgaraya eğerek monteyi gerçekleştirmek.

Duvar Kaplamasında Kullanılan Malzemeler

Duvar panellerinde yaygın olarak kullanılan malzemeler şunlardır;

Ahşap: Ahşap paneller, tahtadan veya masif ahşap levhalardan, işlenmiş tahta veya diğer ahşap benzeri ürünlerden yapılır. 3D efekti vermek için çekici kutu kalıpları ve çıta stilleri olarak tasarlanabilirler.
Lambri: Bu tarz duvar kaplaması ahşap ve sentetik malzemelerden yapılmıştır. Malzemeler, desenlere ve çekici tasarımlara oyulmuştur. Lambri genellikle duvarın alt yarısına yerleştirilir.
Kaplama ve Laminat: Bunlar dayanıklı yonga levha alt tabakadan veya ahşap kaplamadan yapılmıştır. Duvarlar ve tavanlar için kullanılabilirler.
MDF: Yüksek sıcaklıkta ağaç talaşlarının kuru preslenmesi ile üretilen bu malzeme dayanıklı ve şık bir duvar paneli seçeneği sunar.
Kumaş: Kumaş paneller, yatak odaları ve eğlence odaları için harika bir fikirdir. Bunlar köpük ve dolgu ile doldurulmuş ve daha sonra seçtiğiniz bir kumaşla kaplanmış ahşap panellerdir.
Metaller: Metal duvar panelleri, modern bir odaya şık bir ifade katar. Alüminyum, çelik ve bakır, oturma odanız için dayanıklı duvar panelleri yapabilir.
Sunta: Sıcak pres talaş ve talaş ile yapılır. Ahşap kadar sağlam değildir, bu nedenle sadece kuru alanlarda kullanılabilir. Bununla birlikte, ahşap benzeri bir sonuç verir.
PVC: Az miktarda plastik içeren sert polivinil klorürden yapılmıştır. Suya dayanıklı ve dayanıklıdırlar.
Cam: Size şık aynalı duvarlar verebilir.

Duvar Kaplamasının Bakımı İçin İpuçları

Panelli duvarların doğrudan güneş ışığından uzak olduğundan emin olun. Kumaş, desenli kâğıt ve laminat güneş ışığına maruz kaldığında solabilir. Doğrudan güneş ışığı alan bir odaysa, kalın gündüz perdeleri veya perdeler takın.
Sıçrayan ve dökülenleri yumuşak bir bez ve hafif sabunlu suyla temizleyin, lekenin uzun süre kalmasına izin vermeyin. Alkali bazlı temizleme sıvılarının ahşap paneller üzerinde çok uzun süre kalmasına izin vermeyin.
Metal duvar panelleri, birikintileri gidermek ve bağlantıları incelemek için yıllık olarak incelenmelidir. Hasarlı panelleri veya kaplamaları zamanında değiştirmeyi unutmayın.

Eviniz İçin En Trend Duvar Kaplama Modelleri

Duvar panellerini kullanarak odanıza dekorasyon ve göz alıcı görünüm kazandırmak için size ilham verecek harika modeller evim de sizleri beklemektedir.

Lambri Kaplama

Bu özellikli tasarımlar koleksiyonu; 3 boyutlu efekt, ham, otantik, benzersiz ve modern tasarımın harika bir çözümünü sunar.  Duvar kâğıdının aksine bu katı paneller, düz bir yüzey sağlayan ve hatta duvarlardaki pürüzleri düzleştirerek pürüzsüz bir yüzey cilası sağlayan kenetleme sistemi kullanılarak oluklu hale getirilebilir. Panellerin kurulumu kolaydır. Panelleri birbirine asmak ve yerleştirmek için yapıştırıcı kullanmanız yeterlidir.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.