Konya’da Mevlana Algısı, Tespiti ve Tanıtımı Çalıştayı

A+
A-

Konya Büyükşehir Belediyesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi tarafından düzenlenen ‘Konya’da Mevlana Algısı, Tespiti ve Tanıtımı Çalıştayı’ Afyon İkbal Thermal’de gerçekleşti.

İki gün süren çalıştayda gruplar, Konya’da yaşayanlara Hz. Mevlana’nın nasıl tanıtılması gerektiği konusunda fikir jimnastiği yaptı. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker’in de bulunduğu çalıştay 3 grupta gerçekleşti. Başkan Tahir Akyürek, Mevlana üzerine yapılacak çalışmaları desteklemeye devam edeceklerini belirtirken, Rektör Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Mevlana’nın daha iyi anlaşılması için benzer çalışmaların yapılacağını, bu çalıştayın da bir ön çalışma olduğunu söyledi.

İHTİSAS KÜTÜPHANESİ AÇILMALI

“Hangi Konyalıya, hangi Mevlana’yı ve nasıl tanıtacağız?” sorusunun gündem oluşturduğu çalıştayda grupların ayrı ayrı çalışmaları bir araya getirilerek ‘problem’, ‘tespit’ ve ‘çıktı’lar oluşturuldu. Çalıştayda ‘kurumlar arası işbirliğinin yeterli olup olmadığı’ konusu tartışılırken, Mevlana’nın Konya’nın kültürel konumunun merkezinde yer alan en temel değer olduğu işaret edildi. Mevlana’nın daha iyi anlaşılması için Mesnevi derslerinin Konya’da yaygın olarak gerçekleştirilmesi gerektiğinin ortak görüş olarak ortaya çıktığı çalıştayda; Mevlana İhtisas Kütüphanesi’nin açılması, Şeb-i Arûs haftasında okullarda Mevlana konusunun işlenmesinin sağlanması, tüm kurum ve kuruluşların Mevlana ile ilgili programlar yapmaya teşvik edilmesi gibi tavsiye kararları ortaya çıktı.

ÇALIŞTAYA KİMLER KATILDI?

‘Konya’da Mevlana Algısı, Tespiti ve Tanıtımı Çalıştayı’nın sonuç bildirgesinin daha sonra açıklanacağı belirtildi. Çalıştay kapsamında oluşturulan 3 grupta önemli isimler bulunuyor. Çalıştaya katılarak fikirlerini beyan eden isimler şöyle:

1. GRUP: -Saim Açıkgözoğlu, -Caner Arabacı, -Mehmet Ali Aydemir, -Erdal Baykan, -Mehmet Birekul, -Fatma Dore, -Bilal Kuşpınar, -Derya Örs, -Abdülmelik Ötegen, -Mehmet Lütfi Özcan, -Nuri Şimşekler, -Hüseyin Turan, -Hasan Yaşar, -Yılmaz Yıldırım.

2. GRUP: -Naci Bakırcı, -Nezahat Bekleyiciler, -Hasan Hüseyin Bekleyiciler, -Uğur Çağlak, -Mustafa Demirci, -Adnan Karaismailoğlu, -Hüseyin Koçak, -Osman Konuk, -Muhammet Ali Orak, -Ertan Özensel, -Sami Sorgun, -S. Barbaros Yalçın, -Hüseyin Yılmaz, -Osman Zabunoğlu.

3. GRUP: -Adem Alemdar, -Hüseyin Alagöz, -Köksal Alver, -Yusuf Benli, -Hasan Boydak, -Kenan Çağan, -Dilaver Gürer, -Mehmet Karakaş, -Hüzeyme Yeşim Koçak, -Ahmet Koyuncu, -Sezai Küçük, -Mücahit Sami Küçüktığlı, -Ali Erkam Yarar, -Nazmi Zengin.